Heleen Hollenberg Regressiepraktijk

Verwerk je (onbewuste) trauma's en ervaar de kracht van je ware zelf

Tijdens deze Corona-crisis is mijn praktijk geopend, wat is toegestaan door de overheid. Voordat je naar me toe komt ontsmet ik het toilet, de trapleuning en de deurklinken. Ook staat er handgel op tafel. Ik houd anderhalve meter afstand en als dat niet kan, tijdens de sessie, staat er een plexiglas scherm tussen ons in. Je bent van harte welkom, tenzij een van ons Corona-achtige klachten krijgt, dan verzetten we de sessie.

Omdat we een puppy in huis hebben werk ik voorlopig alleen op doordeweekse avonden en in het weekend.

Boek

Van januari 2015 tot november 2020 ben ik bezig geweest met het schrijven van het boek ‘Vijf op een Rij’, waarvan het manuscript nu ter beoordeling bij de uitgever ligt. Het gaat over mijn zoektocht naar liefde en waarheid. Die zoektocht begint met een reis door Australië in 1991, waarbij ik het antwoord hoop te vinden op twee brandende vragen:

  1. Wil ik mijn studie Moleculaire Wetenschappen afmaken? Ik ben de studie begonnen om antwoorden te vinden op mijn levensvragen, met name de vraag wat leven is, maar ik ben er achter gekomen dat de wetenschap niet bezig is met antwoorden zoeken op levensvragen. Ik ben teleurgesteld in de wetenschap. Moet ik dan wel verder studeren?
  2. Wat wil ik met mijn relaties? Ik worstel met mijn relaties en verliefdheden. Ik ben benauwd voor een vaste relatie. Wat wil ik nou eigenlijk? En is het mogelijk wat ik wil?

Tijdens mijn reis kom ik al snel tot de conclusie dat ik mijn studie af wil maken. Het antwoord op mijn tweede vraag krijg ik niet meteen op mijn reis, maar vanaf dat moment vind ik het antwoord bij stukjes en beetjes via mijn dromen en ervaringen in het dagelijkse leven. Deze ervaringen betreffen voornamelijk moeilijke liefdesrelaties, waardoor ik in steeds heftigere crises beland. De crisis bereikt zijn dieptepunt in 2003, wanneer ik in een maand tijd een vierde miskraam krijg en de diagnose Turner syndroom (een genetische afwijking, die normaalgesproken leidt tot onvruchtbaarheid) en ook nog eens stapelverliefd word op mijn baas, terwijl ik net getrouwd ben met een andere man. Dit mag niet en dit wil ik niet! Ik ben verlamd van angst, stik in mijn verdriet en ben totaal in de war. Dromen beloofden me toch een mooie toekomst? Hoe kan dit ooit nog goed komen? Ondanks dat ik de schijn tegen lijk te hebben, blijf ik in mijn dromen geloven en stort me als een echte onderzoeker op alle aanwijzingen die ik krijg om de waarheid achter dit drama te achterhalen. Dit leidt uiteindelijk tot een prachtige ontknoping, die al mijn verwachtingen overtreft.