Heleen Hollenberg Regressiepraktijk
www.hollenbergregressie.nl
 

Homepagina

Wat is regressietherapie

Voor wie is het geschikt

Hoe verloopt regressietherapie

Over mijzelf

Tarieven

Klachtenregeling

Contact


Hoe verloopt regressietherapie

Als je bij me komt beginnen we met een intakegesprek van ongeveer anderhalf uur, waarin we met elkaar kennismaken. Je geeft aan wat je problemen en/of wensen en verwachtingen zijn. Ik leg uit hoe de therapie werkt en noteer je gegevens. Als je dit wilt, maken we daarna een afspraak voor een sessie. Een sessie duurt gemiddeld twee tot twee en een half uur. Daarbij lig je op de bank met je ogen dicht en ik zit ernaast op een stoel. Ik stel vragen en jij geeft antwoord en zo ontwikkelt zich een verhaal. Daarbij concentreer je je op je binnenwereld: emoties, innerlijke beelden, gedachten en fysieke gewaarwordingen. Dat vast even wennen, omdat je als kind wordt geleerd je alleen te concentreren op de buitenwereld met je zintuigen. Je leert om je binnenwereld niet serieus te nemen. Hoe vaak heb je als kind niet te horen gekregen dat iets 'maar een droom', 'maar een fantasie' of 'slechts je verbeelding' was? Of dat 'je je aanstelde' als je bang of verdrietig was? Hierdoor neem je je innerlijke wijsheid niet meer serieus en raak je het contact kwijt met jezelf, met wie je werkelijk bent. Met regressietherapie ga je naar je innerlijk luisteren en maak je contact met je ware zelf. Zo zul je ontdekken dat je innerlijke gewaarwordingen op geniale wijze met elkaar samenhangen en precies de oorzaak van je probleem laten zien. De oplossing is daarna meestal snel duidelijk.

Omdat deze duidelijkheid over de oorzaak en de oplossing aan het eind van de sessie komt, kan niet van tevoren zeggen hoe lang de sessie zal duren of hoeveel sessies er nodig zijn. Maar jij bepaalt zelf wanneer je de sessie wilt stoppen en of je na een sessie nog een vervolgsessie wilt doen. Ik zal daarin een advies geven, maar jij beslist. Als je op een later moment wilt beslissen of je nog een sessie wilt doen is dat ook prima, zelfs als dat over een jaar is. Voor de meeste cliënten komt het totaal aantal sessies op één tot drie.

Meestal gebeurt er in een sessie teveel voor jou en mij om te onthouden. Daarom maak ik van elke sessie een geluidsopname, waarvan de je een kopie krijgt. Verder houd ik geheim wat er tijdens de sessie is besproken.Nieuws

Laatst bijgewerkt op 10 juni 2024